ROBIN VERMEERSCH

Robin Vermeersch maakt schilderijen, tekeningen en sculpturen en brengt ze samen in diverse installaties. Vanuit organische natuurelementen en een milieubewuste filosofie relateert hij verschillende benaderingen aan het zwembad: ruimte, sculptuur, architecturale weerspiegeling, sport en spel, zwemvijver en patronen. Zo creëert hij voor Ceci n’est pas une piscine zwembaden in een creatieve vormgeving die niet alleen matchen met jouw wensen van nu, maar ook met die van een duurzame toekomst. Deze unieke samenwerking werd gefaciliteerd door arteconomy.

PATRONEN EN VORMEN

Patronen betoveren en bekoren. In de natuur én in kunst. Ze brengen ritme, balans en contrast, en wekken illusies die een impact hebben op onze zwembeleving en -gevoel. Door verschillende patronen met elkaar te combineren en vormen te mixen, leiden ze je verder dan de creatie.

Patronen zijn overal in de natuur te vinden. Van de grassprietjes op het gazon tot de bladeren aan de bomen, van de dieren en bloemen tot zelfs het menselijk lichaam ... al deze patronen volgen een eigen leven en zijn anders dan andere. Ze zijn uniek. Robin haalt hieruit inspiratie en vat het zwembad op als sculptuur op zich waarbij de vorm de klassieke kuip verlaat. Denk aan de lijnen van een vingerafdruk of het idee van een baai aan de Middelandse Zee.

Patroon wordt zwembad

We streven naar perfectie en variatie, naar visuele balans en inspirerende contrasten. In het zwembad is het patroon weergegeven in mozaïek of tegels, rond het zwembad in verschillende soorten beton of natuursteen. Het patroon vormt het zwembad.

De focus ligt niet alleen op creativiteit, de afwerking of het prijskaartje. Ook op het beleven van het leven. Want goed leven, dat is genieten van het leven. Altijd met respect voor jouw gezondheid en voor onze planeet. En dit, dit is het enige vaste patroon dat we volgen.